Kvalitetshytter med nytt preg

Tinde Hytter er en av de største aktørene på hyttemarkedet i Norge og har røtter helt tilbake til 1968. Hovedkontoret er i Ringebu og de leverer ca. 100 hytter årlig over hele Østlandet. Tinde Hytter  produserer sine egne elementer og har en årsomsetning på ca. 130 mill. pr. år. Totalt har selskapet ca 65 ansatte i tillegg til ca 20 snekkere på engasjement. Lokale underentreprenører i Gudbrandsdalen nyter også godt av Tinde sin aktivitet.

Ønsket nytt uttrykk
-Vi ønsket å gi den nye hytteserien vår et litt annet preg, forteller daglig leder av Tinde Hytter, Audun Skattebo. -Den nye hytteserien har elementer i seg som er rettet mot sjø og vann, og her følte vi at løsningen med Zanda Minster var veldig passende. Vi ser også potensiale for Zanda Minster-stein i fjellområdene som alternativ til shingel eller torv.

Enkel å legge
Siden Zanda Minster er en falset takstein er den enkel å legge. Monier har også halvstein og annet tilbehør til taksteinen som gjør leggingen mer effektiv og gir et stilfullt sluttresultat. Det ble brukt Divoroll Top Ru diffusjonsåpent undertak, som slipper ut fukt innenfra, men holder tett mot fukt utenfra.

Visningshytta har et tak på ca. 155m². Tidsforbruket var ca. 1 ukes arbeid fordelt på 2 mann fra man lektet taket til taket var ferdig lagt med alt tilbehør.

Fornøyd med resultatet
-Vi synes resultatet ble meget bra og vil tilby produktet fremover på våre hytter, forteller Audun Skattebo. -Vi mener også at dette er et produkt som er med på å sette et kvalitetspreg  som står i samsvar med våre hytters høye kvalitet, avslutter han.

Ønsker du å sette hytta “live”? Hytta kan sees på Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta utenfor Oslo som har åpent torsdag til lørdag.

Om Zanda Minster:
En flat, falset betongtakstein for moderne arkitektur. Kombinasjonen av taksteinens høye kvalitet og stilfulle design har gitt Zanda Minster den internasjonale, prestisjefylte utmerkelsen “Red Dot Design Award”. Zanda Minster kommer i fargene Mørk Skifer, Mørk Grå, Lys Grå og Rød, med et komplett sortiment av spesialstein og tilbehør i aluminium.

 

Bildene viser en Tinde visningshytte med Zanda Minster Mørk Grå på taket.

Les mer fra Taket i Fokus nr. 2