Rica Havna Hotel

Skjærgårdsidyll med nytt tak

Rica Havna Hotel på Tjøme fremstår nå i ny drakt etter en totalrenovering og en omfattende påbygging. Den nye taksteinen, Zanda Protector, gir skjærgårdsperlen et bølgende mykt utseende…   

Tekst: Kjersti Salvesen Fahre

Ved Oslofjordens sørlige endepunkt, ligger øykommunen Tjøme i Vestfold; en og en halv time fra Oslo, eller 45 minutter fra Sandefjord Lufthavn Torp. Tjøme er kjent for sine glatte svaberg og knauser og langstrakte strender. I det vakre kystlandskapet ligger de hvitmalte skjærgårdsperlene på rekke og rad, deriblant Rica Havna Hotel.  

2 200 kvadratmeter nytt tak

Hotellet ligger idyllisk til i sjøkanten – og man blir grepet av roen her ute og kjenner at skuldrene senker seg. Selv om høsten er her, gir lukten av ramsalt sjø og lyden av måkene en forlenget følelse av sommer.   

 Prosjektet ved Rica Havna Hotel innebærer byggingen av 38 nye fritidsleiligheter, med utsikt utover det kjente og kjære Røssesundet, fordelt på åtte bygg.

 – Vi har også gjennomført en omfattende ombygging utomhus med parkanlegg, parkering, brygger og aktiviteter. En ny butikk, svømmebasseng, trimrom, uteservering og nyoppusset restaurant er også en del av prosjektet. I tillegg har vi gjort en totaloppgradering av hotellet, forteller Jan Kåre Gundegjerde, som er byggherrerepresentant og prosjektleder for Rica Eiendom Holding AS.

 I tillegg til at det er bygget nye leiligheter, har selve hotellet blitt utvidet med cirka 700 kvadratmeter. Totalt innebærer prosjektet cirka 2 200 kvadratmeter nytt tak. Valget av takstein, falt på sort Zanda Protector. Det er meningen at taksteinen på resten av hotellet, cirka 2 500 kvadratmeter, også skal byttes ut med Zanda Protector etter hvert.  

Form og farge

– Zanda Protector er en betongtakstein som er overflatebehandlet med den blanke Protector-fargen. Det gjør at overflaten holder seg penere. Steinen har en vakker dobbeltkrummet profil med avrundet forkant, som gir taket et mykt og jevnt utseende, forteller Jørgen Løvset, selger i Monier AS.

 På spørsmål om hvorfor valget falt på nettopp denne steinen, svarer prosjektleder Gundegjerde at de falt for formen og fargen på Zanda Protector fra Monier.

 – Taksteinen er viktig for helhetsinntrykket av hotellet. Steinen plasserer husene fint i miljøet og terrenget, og er dessuten en flott kontrast mot de hvite veggflatene, sier Gundegjerde.

 Den myke avrundede formen på steinen er vakker – og passer godt i skjærgårdslandskapet inntil svaberg som er renvasket og slipt av Skagerrak, og de myke bølgene som ustanselig slår mot bryggekanten på Rica Havna Hotel…

Prislapp på 140 millioner

Hele prosjektet har en prislapp på 140 millioner kroner, og utfordringene har i følge prosjektlederen vært flere.

– En lang regulerings- og godkjenningsprosess har vært utfordrende i forhold til både tidsbruk og kostnader. Koordineringen underveis i prosjektet med full drift av hotellet og mange naboer, både fastboende og turister, i et område med stor attraksjonsverdi, har også vært en stor utfordring, forteller Gundegjerde til Taket i fokus, – Moniers nyhetsbrev.

 

Fakta om Rica Havna Hotel

Hotellet ble bygget i perioden 1980-1985, mens Tjømesalen (konferanseavdelingen) ble bygget i 2004. Total romkapasitet i hotellet er 73. I tillegg kommer de 38 leilighetene med to-tre soverom i hver. Total romkapasitet er 159, og alle rom er røykfrie. Nyrenoveringen av hotellet startet i 2004, og prosjektet ble ferdigstilt i juni 2009. Rica Havna Hotell tilbyr

  • - ny hovedrestaurant (juni 2009)
  • - ny uteservering med 160 sitteplasser (juni 2009)
  • - ny badeavdeling (juni 2009)
  • - ny SPA-avdeling (åpner høst 2009)
  • - ny trimavdeling (åpner høst 2009)
  • - nye parkområder
  • - ny tennisbane

Arkitekten bak de nye byggene er Madsø Sveen Arkitekter AS. Hovedentreprenøren har vært OKK Entreprenør AS.